Зошто “Не низ Водно” – Граѓанската иницијатива “Го сакам Водно” ја продолжува борбата!

Граѓанската иницијатива “Го сакам Водно” организираше  настан “НЕ НИЗ ВОДНО”, со што уште еднаш ја потврди својата одлучност и истрајност во борбата против изградбата на гасоводот низ парк-шумата Водно. Настанот беше одржан вчера (19 август, недела), со почеток во 10 часот и 30 минути.

Во продолжение, одговорот на Граѓанската иницијатива “Го сакам Водно” на официјалниот став на Владата (изнесен на 29.7.2018) во врска со изградбата на гасоводот низ Водно.

Зошто “Не низ Водно” Недвојбени факти како одговор на официјалниот став на Владата (изнесен на 29.7.2018) во врска со изградбата на гасовод (1)