Викендов повторно можеме да ја видиме нашата “КУЛТУРАТА”  на живеење. Сликата за состојбата на загадениот Вардар кој е преполн со отпад и пластични шишиња е само показател како изгледаат и останатите реки во Македонија. Колку и да сакаме да говориме за зголемување на еколошката свест кај нас, сепак одредена структура од наши сограѓани добро се труди да ни ја покаже реалноста!