Ретка појава во „светот на инсектите“ (ВИДЕО)

0
471

Случаен минувач во Австралија забележал еден редок момент, кога стотина гасеници направиле „вовче” со цел полесно да ја минат својата рута.

Човекот прво помислил дека тоа е змиска кожичка. Кога се приближил, ја забележал совршената формација составена од инсектите.

Како дисциплинирани војници, сите гасеници ја следеле водечката во чекор.

Мисијата била успешна такашто го минале патот безбедно и за многу кратко време.