НОВА ВРЕМЕНА ДЕПОНИЈА ВО ГЕВГЕЛИЈА

Денес (24.10.2018 година), во Гевгелија ќе биде предадена во употреба новата времена депонија за комунален отпад.

Санитарната депонија изградена според европските стандарди  е прва од ваков вид во земјата и ќе биде од времен карактер.

Новата депонија би требало да го реши  горливиот проблем во Гевгелија со дивата депонија кај Сува река.

За  депонијата преку УНДП  е обезбеден грант од јапонската влада, а вредноста на проектот е 960.645 долари.

На предавањето на депонијата во употреба,  ќе присуствува постојаната претставничка на УНДП во нашата земја, амбасадорката Луиза Винтотн и амбасадорката на Јапонија во нашата земја Кеико Ханеда.