Фотографот на „Нова Македонија“ Горан Анастасовски ексклузино ги објави првите фотографии од бебето на белиот кенгур во Зоолошката градина – Скопје.

– Ова е посебно, возбудливо чувство што малото кенгурче излезе и ми позираше за да ги направам фотографиите, бидејќи малите кенгурчиња поголемиот дел од времето го поминуваат во торбата на своите мајки – вели Анастасовски за направените фотографии.

Извор: https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/skopje/%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%ba%d0%bb%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%be-%d0%ba%d0%b5%d0%bd%d0%b3%d1%83%d1%80%d1%87%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%bb/