0.8 C
Скопје
понеделник, јануари 17, 2022

Најмладите од ООУ “Крсте Мисирков” – Скопје со еко-активности на Денот...

По повод 21 Март-Денот на пролетта денот на екологијата, со свои активности се вклучија и најмладите. Така учениците од ООУ “Крсте Мисирков” од скопската...

Нула отпад во Велес! Акција на “Зелените херои” од градинката Димче...

Акција на "Зелените херои" од градинката Димче Мирчев од општина Велес по повод Денот на пролетта и екологијата. Благодарение на малите Зелени еко херои, нивните...

Со Решение за привремена заштита ќе се штити Шар Планина!

Министерството за животна средина и просторно планирање сопшти дека министерот Насер Нуредини согласно Законот за заштита на природата донесе решение за привремена заштита на...

22 март – Светски ден на водата “Вреднување на водата”!

22 март 2021 година, Светски ден на водата се одбележува со настани преку Интернет. Главната тема за оваа година на Светскиот ден на водата...

Државниот инспекторат за животна средина со Граѓанскиот инспекциски совет!

Група од 26 здруженија на граѓани и високообразовни институции, кои се залагаат за заштита на животната средина, во соработка со Државниот инспекторат за животна...

21 Март, ден на пролетта – ден на екологијата!Заборавен и со...

Во услови на пандемија од КОВИД-19, како и во време кога подолг временски период се подзаборавени вредностите на заштитата на животната средина, на Денот...

Што со планинарскиот дом на врвот на Водно!

По информациите дека планинарскиот дом на врвот на Водно ќе има нов газда, јавноста се разбранува и се јавија со реакција и планинарите, кои...

НУЛА ОТПАД – со еко маска од електронски отпад на Е-КАПИТОЛИЈАДА!

НУЛА ОТПАД во соработка со Капитол мол и Општина Аеродром, со цел јакнење на јавната свест за заштита на природата и здравјето на луѓето,...

Скопје се поднови со 60 контејнери за стакло!

Како донација во рамките на регионалниот проект „Управување со стаклена амбалажа на Западен Балкан", Градот Скопје доби 60 нови контејнери за отпадно стакло. Контејнерите...

За „BLACK FRIDAY“ одложете го кабастиот отпад на вистинско место

Град Скопје оваа година спроведува кампања за правилно одложување на кабастиот отпад за време на „Black Friday“. Поучени од искуствата за време на „Black...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ