7.8 C
Скопје
понеделник, октомври 3, 2022

ВАЛАНДОВО: ЗАРАБОТКА ОД СЕЛЕКТИРАЊЕ ОТПАД!

Мобилната апликација креирана од Марио Томов во рамките на проектот „Селектирај отпад“, претеставува одличен пример на активно вклучување на граѓаните во процесот на примарната...

Скопје 24 часа во служба на граѓаните!

Град Скопје ја стави во функција електронската адреса за комуникација со граѓаните 24@skopje.gov.mk како чекор кон транспарентно управување за Скопје 24 часа во служба...

РОМАНСКА ЕКО КРЕАТИВНОСТ!

Новогодишна елка од вакцинални шишенца Во Романија на еден од најголемите пунктови за вакцинација "израсна" триметарска новогодишна елка, направена од празни шишенца од вакцини. Стаклената...

СПАСЕНИ ОД ТРУЕЊЕ 18 БЕЛОГЛАВИ МРШОЈАДЦИ!

"Целокупниот фонд на белоглави орли од земјава во последен момент бил спасен, пред да започнат да се хранат со отруени кучиња на територијата на...

Пластични кеси вон употреба – биоразградлива 15 денари!

Од 1-ви декември во Македонија се забранува употребата на пластични кеси а дозволена ќе биде само продажба на биоразградливи кеси. Тоа значи дека повеќе нема...

Село Стојаково, магнет за штрковите!

Големото присуство на штркови во с. Стојаково, општина Богданци беше одлична провокација за месната заедница од селото да ги преброи активните гнезда на штрковите....

49 години – 5-ти јуни Светски ден на животната средина!

Светскиот ден на животната средина е основан во 1972 година од Обединетите Нации на Стокхолмската конференција за животна околина (5-16 јуни 1972 година), како...

Инвестирањето во екосистемите е инвестирање во нашата иднина!

На Светскиот ден на животната средина 2021 година, Пакистан како земја домаќин оваа година на своите официјални прослави, повикува на итна акција за заживување...

5-ти Јуни Светски ден на екологијата! Започнува декадата на ООН за...

Предолго ги искористуваме и уништуваме екосистемите на нашата планета. На секои три секунди, светот губи доволно шума за да покрие фудбалски терени и во...

Акција на ЈП Комунална хигиена-Скопје за собирање кабаст отпад!

Во периодот од 18 до 22 мај 2021 година,  ЈП Комунална хигиена-Скопје ќе спроведе акција за собирање кабаст отпад во сите скопски општини и...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ