Со должина од 2,38 километри и максимална брзина на движење 150 километри на час, во Обединетите Арапски Емирати, се наоѓа најдолгиот зиплајн на светот. Дневно зиплајнот може да превезе околу 200 луѓе.

За љубителите на адреналин кои сакаат да се спуштат по патеката, авантурата започнува на врвот на најголемата планина во земјата – Џебел Џес, на надморска височина од 1.600 метри.

Погледнете: