Состојбата со загадувањето на животната средина кај ромската населба на патниот правец Прилеп – Битола – Ресен отсекогаш била проблем, но овојпат е кастрофална такашто патниците кои сообраќаат по овој патен правец се соочуваат со тешкотии да поминат.

Мртви животни, купишта расфрлен и запален отпад се само дел од ужасот кој се наоѓа кај ромската населба на патниот правец Прилеп – Битола – Ресен.

Погледнете:

Битола денес …. 😥Шо би рекол Ivan Culakoski ТО Е!

Публикувахте от Габриела Илиевска в 6 февруари 2018 г.