Циклонот РОБЕРТ од вчера навлезе и на територијата на Македонија. Особено беа зафатени западните делови на нашата држава, а на многу места имаше временска нестабилност проследена засилен ветер и пороен дожд, како и електрични празнења. Најмногу дожд наврна во Лазарополе  39 литри/м2, во Струга 32 литри/м2, во Маврово 26 литри/м2, во Пожаране 22 литри/м2 и во Тетово и Охрид по 20 литри/м2. На другите места количеството на врнежи беше под 20 литри/м2.

Во текот на денешниот ден повторно преовладува нестабилно време со зголемена облачност, а на повеќе места проследена со поројни врнежи од дожд, грмежи и засилен ветер. Локално процесите ќе бидат

Максималните температури навоздухот ќе се искачуваат во интервалот од 19°C до 26°C.