Погледнете како изгледа неверојатно камуфлирање, сè додека не се слушне ненадеен истрел…

Криејќи се на фантастични начини и вклопувајќи се совршено во животната средина, многу животински видови се мајстори за камуфлирање. Тие користат разни комбинации на бои, форми и однесувања што ги прават речиси незабележителни.

Еден ваков пример од дивиот свет е снимен во Нов Зеланд. Имено, дивокозите се смирени и речиси незабележително лежат сè додека не го слушнат истрелот: