ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА СКОПЈЕ

 

На подрачјето на град Скопје, доколку временските услови бидат поволни, од утре, 03.07.2018 год.  до сабота, 07.07.2018 год. ќе биде спроведена првата фаза од терестричната дезинсекција (прскање против возрасни форми на комарци). Прскањето ќе биде извршено во период од 23:00 до 04:00 часот наутро.

Апел до пчеларите за навремено преземање на неопходни мерки за заштита на пчелите.