-2.4 C
Скопје
четврток, јануари 21, 2021
Почетна Новости Ова се најдобрите места за патување за 2018 според Lonely Planet

Ова се најдобрите места за патување за 2018 според Lonely Planet

224
0

Можеби рано е за планирање на летниот одмор, но тоа не значи дека треба комплетно да заборавиме на патувања. Сега е време да започнеме со планови за 2018 година, а новиот Best in Travel guide 2018 на Lonely Planet е полн со идеи за патувања.

Секоја година, организацијата за патувања ги објавува своите предвидувања за земјите, градовите и регионите ширум светот, кои ќе бидат популарни. И со доста голем успех: листата на Lonely Planet во 2017 година ги повика Азорските Острови, Португалија и Кејптаун, Јужна Африка, како места за кои постои пораст на интересот, а две од нив станаа централни.

Значи за кои дестинации ќе зборуваат сите во 2018 година? Планирајте патување во овие пет региони кои го одземаат здивот (пред сите други да отидат):

Belfast and the Causeway Coast, Северна Ирска

Ова се најдобрите места за патување за 2018 според Lonely Planet

Alaska, САД

Ова се најдобрите места за патување за 2018 според Lonely Planet

Julian Alps, СловенијаОва се најдобрите места за патување за 2018 според Lonely Planet

Languedoc – Roussillon, Францијa

Kii Peninsula, Јапонија