Македонија под мраз!

Целата територија на Република Македонија е зафатена со ниски температури. Ова е потенцијална опасност и за замрзнувзње на делови од македонските езера. Вечерва во 21.20 часот, измерени се следниве температури: Прилеп – 16, Битола – 15, Берово -12, Тетово -10,  Охрид – 9, Делчево – 8, Скопје и Стар Дојран – 7, . . .