-6 C
Скопје
четврток, јануари 21, 2021

ИСТРАЖУВАЈ СО НУЛА ОТПАД И ОСВОЈ ЕЛЕКТРИЧЕН ТРОТИНЕТ!

Во тек е еко истражувачкиот предизвик на Нула Отпад наменет за сите деца на училишна возраст  (1-9 одделение) на тема “Батериите опасност или можност”? ...

НУЛА ОТПАД СО ЕКО ИСТРАЖУВАЧКИ ПРЕДИЗВИК!

Во услови на пандемија со Корона вирусот, Нула Отпад својата едукативна мисија ја продолжи преку дигитална едукативна кампања „Безбедни во изолација со супер еко...

Време е за природата! 5 јуни – Светски ден на животната...

Храната што ја јадеме, воздухот што го дишеме, водата што ја пиеме и климата што ја прави нашата планета место каде може да живееме,...

“Розово езеро”-Природен феномен!

Езерото Хилиер е солено езеро сместено на островите што го сочинуваат архипелагот Речерче во регионот Голдфелдс-Есперанс, крај јужниот брег на Западна Австралија. Езерото е...

“Нашите решенија се во природата”- 22 мај-Светски ден на биолошката...

Биолошката разновидност често се разбира во смисла на широк спектар на растенија, животни и микроорганизми, но исто така вклучува и генетски разлики во рамките...

Езеро Треска, агонија која трае!

За состојбата со рекреативното езеро Треска изминативе години  многу е пишувано и ветувано. Секоја година имаше ветување дека само што не започнал процесот на...

Птиците преселници -14.000 километри поминати за да се гнездат!

Светскиот ден на птиците преселници е дводневен настан што се одржува секоја година во вториот викенд од месец  мај  со цел да се потенцира...

Шар Планина, во повторен обид за Национален парк!

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини истакнува дека “Овој пат иницијативата не е само ветување, туку очекувам првите резултатите да се...

Што со отпадот од КОВИД 19 кога сте во карантин,...

Министерството за животна средина и просторно планирање со цел правилно постапување со отпадот кој произлегува од мерките преземени за заштита од корона вирусот КОВИД...

34 ГОДИНИ ЧЕРНОБИЛ! КАКО СЕ СЛУЧИ….

26 април 1986 година! Нуклеарна катастрофа - ЧЕРНОБИЛ стана синоним за еколошка катастрофа.! По експлозијата на четвртиот реактор на нуклеарната електрана „Лењин“, во 01:23...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ