1 C
Скопје
четврток, ноември 26, 2020

Донаторска конференција за Шар Планина

Донаторска конференција за Шар Планина Денес со почеток во 11 часот на Попова Шапка во хотел Скардус  ќе се одржи Првата меѓународна донаторска конференција за...

5-ти Јуни Светски ден на животната средина “Не можеме да...

5-ти Јуни Светски ден на животната средина “Не можеме да престанеме да дишеме, но можеме да направиме нешто за квалитетот на воздухот што го...

ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ БЕШЕ ВООБИЧАЕНО ПРИФАТЕНО КАКО МИРИС НА ПРОСПЕРИТЕТ! ИСТОРИЈА...

ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ БЕШЕ ВООБИЧАЕНО ПРИФАТЕНО КАКО МИРИС НА ПРОСПЕРИТЕТ! ИСТОРИЈА ЗА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА-22 АПРИЛ! Секоја година, Денот на Планетата Земја - 22 април,...

Еко акција – „Зелен чекор за зелен Центар“! 5-ти април,Градски парк...

Еко акција - „Зелен чекор за зелен Центар“! 5-ти април, Градски парк 14.00 часот! „Зелен чекор за зелен Центар“ е мотото на Еколошката акцијата за чистење...

НУЛА ОТПАД- Еко маски за 1-ви Април со првоаприлски насмевки!

НУЛА ОТПАД- Еко маски за 1-ви Април со првоаприлски насмевки! Креативноста на најмладите денес можеше да се види во Капитол мол во Аеродром. Нула отпад...

Матка помеѓу Град Скопје и општина Сарај!

Матка помеѓу Град Скопје и општина Сарај! Градоначалникот на Општина Сарај, Блерим Беџети, денес истакна дека ќе ги одбие барањата за легализација на трите платформи...

1ви Април – Еко маски за првоаприлски насмевки

1-ви Април – Еко маски за првоаприлски насмевки Нула отпад во соработка со општина Аеродром и Капитол мол, на денот на смеата и маските 1-ви...

21 март-Меѓународен ден на шумите! Позелени градови, поздрави и посреќни места...

21 март-Меѓународен ден на шумите! Позелени градови, поздрави и посреќни места за живеење! Меѓународниот ден на шумите се одбележува на 21 март од 2012 година, кога...

Сечата на Водно продолжува! Трасата се пробива за изградба на...

Сечата на Водно продолжува! Трасата се пробива за изградба на гасоводната мрежа Граѓанските организации алармираат дека без дозвола Сечата на Водно продолжува. Без најава продолжило...

Електронски отпад во уметноста! Нула Отпад со изложба на креативни...

Електронски отпад во уметноста! Нула Отпад со изложба на креативни дела од е-отпад ,,Go Smart Make ECO art,, Денес  во просториите на Јавна соба беше...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ