27 C
Скопје
среда, јули 8, 2020

Во Јадранот повеќе пластика од риби!

Во Јадранот повеќе пластика од риби! Според студијата објавена во списанието Marine Pollution Bulletin а изготвена од меѓународен тим на експерти во Јадранското Море континуирано...

Конференција- организирано донирање на вишокот храна

Конференција- организирано донирање на вишокот храна Секој четврти граѓанин во Македонија има проблем околу обезбедувањето на оброк во текот на денот, а од друга страна...

ДРИСЛА транспарентно! 19 јуни, отворен ден на депонијата

Отворен ден на депонијата Дрисла Во организација на Здружението за заштита на животна средина НОВ ИМПУЛС - Скопје, а во соработка со ДРИСЛА – СКОПЈЕ...

Скопската почва загадена со тешки метали!

Скопската почва загадена со тешки метали! Резултатите од земените мостри покажуваат загрижувачки бројки за количините на тешки метали во почвата во скопско, поточно во селото...

Донаторска конференција за Шар Планина

Донаторска конференција за Шар Планина Денес со почеток во 11 часот на Попова Шапка во хотел Скардус  ќе се одржи Првата меѓународна донаторска конференција за...

5-ти Јуни Светски ден на животната средина “Не можеме да...

5-ти Јуни Светски ден на животната средина “Не можеме да престанеме да дишеме, но можеме да направиме нешто за квалитетот на воздухот што го...

ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ БЕШЕ ВООБИЧАЕНО ПРИФАТЕНО КАКО МИРИС НА ПРОСПЕРИТЕТ! ИСТОРИЈА...

ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ БЕШЕ ВООБИЧАЕНО ПРИФАТЕНО КАКО МИРИС НА ПРОСПЕРИТЕТ! ИСТОРИЈА ЗА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА-22 АПРИЛ! Секоја година, Денот на Планетата Земја - 22 април,...

Еко акција – „Зелен чекор за зелен Центар“! 5-ти април,Градски парк...

Еко акција - „Зелен чекор за зелен Центар“! 5-ти април, Градски парк 14.00 часот! „Зелен чекор за зелен Центар“ е мотото на Еколошката акцијата за чистење...

НУЛА ОТПАД- Еко маски за 1-ви Април со првоаприлски насмевки!

НУЛА ОТПАД- Еко маски за 1-ви Април со првоаприлски насмевки! Креативноста на најмладите денес можеше да се види во Капитол мол во Аеродром. Нула отпад...

Матка помеѓу Град Скопје и општина Сарај!

Матка помеѓу Град Скопје и општина Сарај! Градоначалникот на Општина Сарај, Блерим Беџети, денес истакна дека ќе ги одбие барањата за легализација на трите платформи...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ