19 C
Скопје
сабота, јули 11, 2020

29 НОЕМВРИ – Зелена Револуција! Марш за чист воздух!

Fridays For Future Skopje,  преку креираниот настан на социјалната мрежа Фејсбук.најува за 29 ноември протестен марш против аерозагадувањето, кој ќе се одржи пред Министерството...

МаSWA Конференција! За резултати во заштитата на животната средина потребна...

Меѓународната Конференција „Комуникација за управување со отпадот“ која се одржа на 12 -13 септември, 2019 година во Охрид и Струга која беше во организација...

Еко акција за чистење на Охридското Езеро, увертира на меѓународната Конференција...

Денес во Охрид како увертира пред почетокот на меѓународната Конференција „Комуникација за управување со отпадот“ ќе се организира акција за чистење на Охридското Езеро...

Протести – “Зачувај го Амазон”!”Нашата куќа е во оган”!

Гласот за заштита на амозонските шуми го кренаа и илјадници граѓани кои со извиците „Зачувај го Амазон“, протестираа во Сао Паоло и Рио де...

За отпадот-треба да се комуницира!

Во насока на подигнување на нивото со управувањето цо цврстиот отпад, а пред се воспоставување одржлива комуникација на сите вклучени во процесот на менаџирање...

Сеуште заробени!

Дојде и август 2019, а ланците и асфалтот сеуште ги држат во заложништво овие дрва во Градскиот парк во Скопје! Скопје дише!

БИТОЛА -“ОВА НЕ Е ПАРКИНГ”

Под мотото “ОВА НЕ Е ПАРКИНГ”, како што објави битолскиот портал “Бабам Битола”, градот во петокот се разбудил со жолти балони кои беа порака...

Герила акција – Скопските дрвја во синџири

Герила акција - Скопските дрвја во синџири „Кога не разбирате што ви се зборува, ќе мораме да ви нацртаме“ – е пораката на О2 иницијатива, граѓанско...

НУЛА ОТПАД со награда за најголем придонес во заштитата на животната...

Град Скопје ги награди најдобрите за најголем придонес во заштитата на животната средина Градот Скопје ги избра најдобрите на јавниот конкурс за избор на најеколошка...

На Дрисла, Еко едукација! Младите најдиректно за отпадот и заштитата...

На Дрисла, Еко едукација! Младите најдиректно за отпадот и заштитата на животната средина Во рамките на проектот “Дојдете да се запознаеме – Поздрав Мистер Дриско“,...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ