26 C
Скопје
петок, јули 10, 2020

Општина Центар и Нула Отпад со донација во социјално загрозено семејство,...

Општина Центар во текот на 2017 година, успешно ја реализираше акцијата за собирање на отпадната електрична и електронска опрема од домаќинствата насловена: „Донеси стар...

НУЛА ОТПАД ДОО Скопје и Општина Центар во ЕКО АКЦИЈА: „Донеси...

Нула Отпад и Општина Центар реализираат ЕКО АКЦИЈА: „Донеси стар уред и земи ваучер со попуст за нов“, која успешно започна да се реализира уште...

Изложба на детски ликовни и уметнички творби од отпад од пакување,...

Детската креативност е бескрајна, кога станува збор за користење на познати материјали на нов или необичен начин. Црпејќи ја идејата оттаму, Друштвото за управување...

Успешно завршена првата акција од проектот „Селектирај иднина“ организиран од Пакомак,...

Свесни за актуелната ситуација со загадувањето, Пакомак иницираше проект „Селектирај иднина“ за поттикнување и развој на свеста за тоа што предизвикуваме со своето неодговорно...

Втора научна конференција за аерозагадување во Тетово

На 30 октомври 2017 година со почеток во 11:00 часот во Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, ќе се одржи Втора научна конференција за...

Инволвирај се и покажи грижа, утре е светски ден на животните

Светскиот ден на животните се одбележува секоја година на 4-ти октомври, а традицијата започнала уште во 1931 година во Фиренца. Здруженијата за животни утре на...

Вчера се одбележа Ден на зелениот појас во Скопје

Вчера 24-ти септември во 24 европски земји, меѓу кои и Македонија се одбележа Ден на зелениот појас. Во главниот град на Македонија во Скопје, вчера...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ