-3.7 C
Скопје
понеделник, јануари 18, 2021

Аерозагадувањето ги обедини скопјани – протест пред Инспекторатот!

Аерозагадувањето ги обедини скопјани – протест пред Инспекторатот! Под мотото „Станете за чист воздух“ денес, пред Инспекторатот на Град Скопје беше организиран протест на загрижените...

Скопската почва загадена со тешки метали!

Скопската почва загадена со тешки метали! Резултатите од земените мостри покажуваат загрижувачки бројки за количините на тешки метали во почвата во скопско, поточно во селото...

Авантурата на ”Natural Habitat Adventures” – Туризам со нула отпад!

Авантурата на ”Natural Habitat Adventures” - Туризам со нула отпад! ”Natural Habitat Adventures” во улога на заштитник на планетата го предводи пакетот- Туристичко патување...

Сечата на Водно продолжува! Трасата се пробива за изградба на...

Сечата на Водно продолжува! Трасата се пробива за изградба на гасоводната мрежа Граѓанските организации алармираат дека без дозвола Сечата на Водно продолжува. Без најава продолжило...

БИТОЛА -“ОВА НЕ Е ПАРКИНГ”

Под мотото “ОВА НЕ Е ПАРКИНГ”, како што објави битолскиот портал “Бабам Битола”, градот во петокот се разбудил со жолти балони кои беа порака...

20 ИНТЕРЕСНИ ЕКО ФАКТИ!

20 ИНТЕРЕСНИ ЕКО ФАКТИ! Ѓубрето во депонија останува околу 30 години. Во просек човек дневно фрла околу 2 килограми ѓубре. Еден автобус = 40...

Скопје ќе добие нови 5 километри велосипедски патeки

Скопје ќе добие нови 5 километри велосипедски патeки Град Скопје најавува изградба на нови 5 километри велосипедски патеки со цел промовирање на велосипедот како превозно...

Нула Отпад на 26-ти февруари организира изложба на креативни дела од...

Нула Отпад на 26-ти февруари организира изложба на креативни дела од е-отпад под наслов ,,Go Smart Make ECO art,, Во организација на колективниот постапувач Нула...

700 кубни метри смет расчистени околу од дивата депонија кај Криволак!

Околу 700 метри кубни смет беа собрани деновиве од дивата депонија во близината на армискиот полигон Криволак, активност за расчистување, која е дел од...

УСПЕШНО ОРГАНИЗИРАНА ВЕЛОСИПЕДСКА ЕКО ПАТРОЛА НА ГАЛИЧИЦА

УСПЕШНО ОРГАНИЗИРАНА ВЕЛОСИПЕДСКА ЕКО ПАТРОЛА НА ГАЛИЧИЦА Членовите на Здружението за велосипедизам, планинарење и еко-култура “Зш Авантура”, викендов организираа успешна велосипедска еко патрола на терен...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ