20 C
Скопје
вторник, јули 7, 2020

26 Јануари – Светски ден на образованието за заштита на животната...

Прашањето за заштита на животната средина и образованието е толку важно што Светскиот ден за образование на животната средина се слави повеќе од еднаш...

КУЌАТА ОД ДОМИНИКАНА КОЈА ПЛЕНИ СО СВОЈОТ ДИЗАЈН

КУЌАТА ОД ДОМИНИКАНА КОЈА ПЛЕНИ СО СВОЈОТ ДИЗАЈН ,,Cocoon Smart Home”, -  дизајнирана од  ,,Richard’s Architecture and Design”, ќе биде првата признаена куќа од ,,Minergie”  во...

ЗАВРШИ ЈАВНИОТ КОНКУРС ЗА НАЈГОЛЕМ ПРИДОНЕС ВО ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА...

ЗАВРШИ ЈАВНИОТ КОНКУРС ЗА НАЈГОЛЕМ ПРИДОНЕС ВО ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА – НАГРАДИТЕ ДОДЕЛЕНИ Во рамки на манифестацијата  "Денови на пролетта - денови на екологијата",...

Граѓански протест во Скопје протов аерозагадувањето!

Граѓански протест во Скопје протов аерозагадувањето! Како реакција на енормното загадување на воздухот во Скопје и во Македонија, граѓанската иницијатива ,,Канцерогено општество”, денес во Скопје...

ЗОО СКОПЈЕ СО НОВА КАМПАЊА – ,,ЗА ЗДРАВИ И СРЕЌНИ ЖИВОТНИ”

 ЗОО СКОПЈЕ СО НОВА КАМПАЊА - ,,ЗА ЗДРАВИ И СРЕЌНИ ЖИВОТНИ” Најновата кампања на ЗОО Скопје, насловена како ,,За здрави и среќни животни“  има за...

ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ БЕШЕ ВООБИЧАЕНО ПРИФАТЕНО КАКО МИРИС НА ПРОСПЕРИТЕТ! ИСТОРИЈА...

ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ БЕШЕ ВООБИЧАЕНО ПРИФАТЕНО КАКО МИРИС НА ПРОСПЕРИТЕТ! ИСТОРИЈА ЗА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА-22 АПРИЛ! Секоја година, Денот на Планетата Земја - 22 април,...

Еколошка лекција од јапонците, по фудбалскиот натпревар со Колумбија!

Јапонците со еколошка лекција по фудбалскиот натпревар со Колумбија! Јапонските навивачи кои го следеа фудбалскиот натпревар против репрезентацијата на Колумбија, а се одигра на стадионот...

НУЛА ОТПАД со ликовно креативен предизвик! “Безбедни во изолација со...

Нула Отпад како лиценциран колективен постапувач за отпадни батерии и електронски отпад во континуитет преку едукација создава генерации кои ќе знаат да го чуваат,...

Аерозагадувањето ги обедини скопјани – протест пред Инспекторатот!

Аерозагадувањето ги обедини скопјани – протест пред Инспекторатот! Под мотото „Станете за чист воздух“ денес, пред Инспекторатот на Град Скопје беше организиран протест на загрижените...

Еко акција за чистење на Охридското Езеро, увертира на меѓународната Конференција...

Денес во Охрид како увертира пред почетокот на меѓународната Конференција „Комуникација за управување со отпадот“ ќе се организира акција за чистење на Охридското Езеро...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ