-5.5 C
Скопје
вторник, јануари 19, 2021

20 ИНТЕРЕСНИ ЕКО ФАКТИ!

20 ИНТЕРЕСНИ ЕКО ФАКТИ! Ѓубрето во депонија останува околу 30 години. Во просек човек дневно фрла околу 2 килограми ѓубре. Еден автобус = 40...

МАЛ БАЛКОН! МИНИМУМ ПРОСТОР – МАКСИМУМ УЖИВАЊЕ

МАЛ БАЛКОН – КРЕАТИВНОСТА НА ПОТЕГ МИНИМУМ ПРОСТОР -  МАКСИМУМ УЖИВАЊЕ   Само неколку сегменти од животот можат да не направат среќни, а секако, еден од нив...

Тафталиџе ја доби првата фотоволтаична централа за домаќинства

Тафталиџе ја доби првата фотоволтаична централа за домаќинства Вчера, беше пуштена во употреба првата, мала фотоволтаична централа на приватна куќа, во скопската населба Тафталиџе. Со ваквиот...

ЕКО акцијата во Општина Центар продолжува со нова ЕКО ЗОНА во...

Општина Центар, во соработка со колективниот постапувач „Нула отпад“ од Скопје, го продолжува проектот за собирање на отпадната електрична и електронска опрема од домаќинствата...

Општина Центар и Нула Отпад со донација во социјално загрозено семејство,...

Општина Центар во текот на 2017 година, успешно ја реализираше акцијата за собирање на отпадната електрична и електронска опрема од домаќинствата насловена: „Донеси стар...

(ФОТО) Градскиот кеј во Куманово, закитен со интересни еко пораки!

(ФОТО) Градскиот кеј во Куманово, закитен со интересни еко пораки! Интересни еко пораки, со потпис на Извидничкиот одред "СКАУТ" од Куманово, деновиве ги красат зелените...

Водно за Велигден-Празничен ден “Без автомобили”?

Без коментар! За кава забрана за возила на Водно за време на викенди и државни празници се говори! Врие на Водно од автомобили! Фотографиите се направени од...

ВИКЕНД ПЕШАЧЕЊЕ НА ВОДНО – НАШАТА ЗЕЛЕНА ОАЗА

Во организација на Граѓанската иницијатива "Го сакам Водно", како и МТВ Oxigen, I Love Hiking и O2 Kоалиција на 12. 05. 2018 год. (сабота)...

22 Април, Ден на Планетата Земја! 2018 година под мото –...

Ден на Планетата Земја! 22 Април 2018 - Крај на загадувањето со пластика! Денот на планетата Земја 2018 година е посветен на обезбедување на информации и...

Општина Гази Баба во соработка со Нула Отпад постави ЕКО ЗОНА...

„ДОНЕСИ НЕГАБАРИТЕН СТАР УРЕД ВО КОНТЕЈНЕРОТ ПОСТАВЕН КАЈ ПАЗАРОТ ВО АВТОКОМАНДА ИЛИ ЗА ГАБАРИТЕН ПРИЈАВИ НА ЕКО ЛИНИЈАТА НА НУЛА ОТПАД - 070 236...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ