2 C
Скопје
вторник, октомври 20, 2020

ИСТРАЖУВАЈ СО НУЛА ОТПАД И ОСВОЈ ЕЛЕКТРИЧЕН ТРОТИНЕТ!

Во тек е еко истражувачкиот предизвик на Нула Отпад наменет за сите деца на училишна возраст  (1-9 одделение) на тема “Батериите опасност или можност”? ...

НУЛА ОТПАД СО ЕКО ИСТРАЖУВАЧКИ ПРЕДИЗВИК!

Во услови на пандемија со Корона вирусот, Нула Отпад својата едукативна мисија ја продолжи преку дигитална едукативна кампања „Безбедни во изолација со супер еко...

Време е за природата! 5 јуни – Светски ден на животната...

Храната што ја јадеме, воздухот што го дишеме, водата што ја пиеме и климата што ја прави нашата планета место каде може да живееме,...

Птиците преселници -14.000 километри поминати за да се гнездат!

Светскиот ден на птиците преселници е дводневен настан што се одржува секоја година во вториот викенд од месец  мај  со цел да се потенцира...

Што со отпадот од КОВИД 19 кога сте во карантин,...

Министерството за животна средина и просторно планирање со цел правилно постапување со отпадот кој произлегува од мерките преземени за заштита од корона вирусот КОВИД...

Зошто го славиме 22 април-Ден на Планетата Земја!

Различни настани низ светот се одржуваат секоја година на 22 Април кога го славиме Денот на Планетата Земја, со основна цел да се даде...

22 април Ден на Планетата Земја! АКЦИЈА ЗА КЛИМАТА

Денот на Земјата 2020 година ќе биде далеку повеќе од еден ден. Огромните предизвици, но и огромните можности за дејствување во врска со климатските промени,...

НУЛА ОТПАД со ликовно креативен предизвик! “Безбедни во изолација со...

Нула Отпад како лиценциран колективен постапувач за отпадни батерии и електронски отпад во континуитет преку едукација создава генерации кои ќе знаат да го чуваат,...

Вечер 20.30 ч. – гаси светло! Час на планетата Земја!

Акцијата за час на планетата Земја е најголемата светска волонтерска акција која има за цел да испрати силна порака за спас на планетата Земја.Започната...

Беше еднаш, 21 Март, ден на пролетта – ден на екологијата!

“Знаете, меѓу нас луѓето се мисли дека ние сме го измислиле календарот, но јас Ви тврдам дека не е точно. Календарот го измислила природата,...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ