7.5 C
Скопје
вторник, март 19, 2019

Нула Отпад на 26-ти февруари организира изложба на креативни дела од...

Нула Отпад на 26-ти февруари организира изложба на креативни дела од е-отпад под наслов ,,Go Smart Make ECO art,, Во организација на колективниот постапувач Нула...

Реакции по поставената дивоградба на платформа за кафеана на Матка

Реакции по поставената дивоградба на платформа за кафеана на Матка По веста објавена од порталот sdk.mk за дивата платформа која е поставена на Матка, во...

Жешка точка! Аерозагадувањето и адресите за протест!

Жешка точка! Аерозагадувањето и адресите за протест! Состојбата со квалитетот на воздухот во Скопје и во Република Македонија, а особено високите концентрации на ПМ 10...

Граѓански протест во Скопје протов аерозагадувањето!

Граѓански протест во Скопје протов аерозагадувањето! Како реакција на енормното загадување на воздухот во Скопје и во Македонија, граѓанската иницијатива ,,Канцерогено општество”, денес во Скопје...

О2 Коалиција – Во новиот Предлог-Закон за просторно и урбанистичко планирање...

О2 Коалиција - Во новиот Предлог-Закон за просторно и урбанистичко планирање има некои решенија кои не го средуваат урбаниот хаос, туку напротив! Во новиот Предлог-Закон...

Мој воздух, со три нови мерни сензори кои мерат параметри на...

Мој воздух, со три нови мерни сензори кои мерат параметри на загаден воздух! Мој Воздух, во својата на Facebook страна објави дека покрај мерните станици...

40 m² ОТПАД – НОВОГОДИШНО ПАКЕТЧЕ

40 М2 ОТПАД – НОВОГОДИШНО ПАКЕТЧЕ Од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје информираа дека по организираниот пречек на Новата Година на скопскоиот плоштад, за време...

“Еуро-Екопак”- Скопје и Детскиот Ликовен Центар од Скопје со изложба -,,Творење...

"Еуро-Екопак"- Скопје и Детскиот Ликовен Центар од Скопје со изложба ,,Творење и креирање на дела од отпад од пакување“ Под покровителство и спонзорство на Друштвото...

Без коментар: Еколошка свест и култура на живеење на нула

Еколошка свест и култура на живеење на нула Еден од садовите за отпадни батерии и акумулатори кои ги донира”Нула Отпад”, доби и уште една дополнителна...

Аерозагадувањето ги обедини скопјани – протест пред Инспекторатот!

Аерозагадувањето ги обедини скопјани – протест пред Инспекторатот! Под мотото „Станете за чист воздух“ денес, пред Инспекторатот на Град Скопје беше организиран протест на загрижените...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ