7.5 C
Скопје
вторник, март 19, 2019

Жешка точка! Аерозагадувањето и адресите за протест!

Жешка точка! Аерозагадувањето и адресите за протест! Состојбата со квалитетот на воздухот во Скопје и во Република Македонија, а особено високите концентрации на ПМ 10...

ПОЛСКА – Судот одлучи, Државата е виновна за непреземање доволно мерки...

ПОЛСКА – Судот одлучи, Државата е виновна за непреземање доволно мерки против аерозагадувањето Европската легислатива, посебно директивата на Европскиот парламент од 2008 година, ја обврзува...

Граѓански протест во Скопје протов аерозагадувањето!

Граѓански протест во Скопје протов аерозагадувањето! Како реакција на енормното загадување на воздухот во Скопје и во Македонија, граѓанската иницијатива ,,Канцерогено општество”, денес во Скопје...

Се укинуваат воведените мерки заради загадениот воздух-Од утре започнува второто полугодие...

Се укинуваат воведените мерки заради загадениот воздух-Од утре започнува второто полугодие во училиштата Од утре почнува второто полугодие во основните и во средните училишта. Министерството...

Поради енормното аерозагадување – продолжен зимскиот распуст на учениците

Поради енормното аерозагадување – продолжен зимскиот распуст на учениците Владата на Република Македонија, донесе итна мерка за продолжување на траењето на зимскиот распуст. Оваа Одлука...

Денес од 12.00 часот – Бесплатен превоз и стопирање на градежните...

Денес од 12.00 часот - Бесплатен превоз и стопирање на градежните работи во Скопје! Бесплатно возењето во јавниот превоз и двојно зголемување на цената на...

Скопје се гуши!

Скопје се гуши! Скопје и на Водици се гуши! Погледнато од врвот на Водно, се гледа Скопје како е поклопено од загаден воздух.

СКОПЈЕ НАЈЗАГАДЕН ГРАД ВО СВЕТОТ!

СКОПЈЕ НАЈЗАГАДЕН ГРАД ВО СВЕТОТ! Според  „Ер вижуал“, Скопје синоќа 18.01.2019 година, беше најзагадениот град  во светот. Во јавноста реакции имаше само преку коментарите на...

PM10 во Струмица за 3 часа од 378.98 µg/m3, достигна 460.12...

PM10 во Струмица за 3 часа од 378.98 µg/m3, достигна 460.12 µg/m3 измерени во 20:00 часот. Овие концентрации се за девет пати шпоголеми од...

Загадувањето на воздухот со екстремно високи концентрации! Струмица PM10 –...

Загадувањето на воздухот со екстремно високи концентрации! Струмица PM10 - 378.98 µg/m3  Ректорат PM10 - 271.466 µg/m3 Загадувањето во Македонија вечерва повторно достигнува високи концентрации....

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ