26 C
Скопје
петок, септември 25, 2020

ЕКО Фото/Видео

Еко Република Ве наградува! Избираме најдобра ЕКО фотографија за 2017 година! Повеќе информации во врска со конкурсот тука. Ги очекуваме Вашите ЕКО фотографии!

Јужноафриканскиот дизајнер на мебел Рајан Френк насобрал впечатливо портфолио во изминатите десет години, при што за многу од неговите креации клучен збор е „одржливост“. Од селски маси до компјутерски додатоци, лампи и полици, дизајните на Рајан се фалени во...
Љубовта и благодарноста кај животните нема граници. Едноставно, знаат да ја искажат својата љубов кон луѓето, а особено кон оние кои ги чувале и одгледале со многу љубов и внимание, иако не биле израстени во својата природна средина. За...
Австралија објавила вознемирувачки снимки од илегален јапонски лов на китови во подрачјето на Антарктикот по петгодишната правна битка со активистите. Бродот на австралиските цариници снимил илегален јапонски лов во 2008. година, но тоа Канбера одбила да го објави “бидејќи би...
По шокантното видео за куп пластичен отпад во водите на Карибско Море, ова застрашувачко видео е уште еден доказ дека нашите навики за фрлање отпад го претвораат рајот на Земјата во куп отпад.  Аlison Teal, патува низ светот за да...
Во близина на брегот Хондурас во водите на Карибско Море пловат милиони парчиња пластика и друг отпад такашто формираат прекривка од ѓубре долга неколку километри, пренесува DailyMail. https://www.youtube.com/watch?v=GSMGKwZBaWM Ова видео е доказ за навиките на луѓето и нивното влијание врз планетата Земја. Се...
Нова врста на орангутан е откриена во северниот дел на Суматра во Индонезија, открива научна студија, во која е наведено дека поради малиот број на овие животни, тие спаѓаат во една од најзагрозени врсти на големите мајмуни. Ова е првата...
Mечoкот Jimbo пораснал во прифатилиштето за диви животни во Њујорк, а сопственикот на прифатилиштето Jim Kowalczik најмногу е загрижен за него, кој е и негов најдобар пријател. Шеесетгодишниот Jim Kowalczik, го прифатил Jimbo, кој уште како младенче бил пронајден повреден. Во изминативе...
Градскиот парк во Скопје е најголемиот градски парк во Република Македонија. Почнал да се формира некаде во XIX век. Паркот е изграден за време на скопскиот валија Хафиз Мехмед – Паша, веднаш по изградбата на занаечиското училиште „Ислахане“, во негова непосредна близина....
Почитувани читатели, Чест и задоволство ни е да ве поканиме да учествувате во конкурсот за избор на најдобра ЕКО Фотографија за 2017 година кој ќе трае од 09.10.2017 год. до 18.12.2017 год. Критериуми за учество во конкурсот се: Фотографиите да бидат...

НАЈПОПУЛАРНИ

НОВОСТИ