Никој не го сака сообраќајниот шпиц, особено ако во тоа време се брзаме да стигнеме до посакуваната дестинација или работа или пак кога истиот настанал како последица на сообраќајна несреќа. За жал, со истите проблеми се соочуваат луѓето насекаде низ светот.

Пекинг, Кина

Венеција, Италија

Токио, Јапонија

Сао Паоло, Бразил

Палермо, Италија

Москва, Русија