Има ли спас од наездата на комарци во Скопје?

Денес во утринските часови на територијата на Град Скопје започна авионска дезинсекција против комарци.

Се работи за третата фаза од прскањето против комарци, која според најавите од градот би требало да заврши најдоцна до 6 јули.

Останува да се се види дали после ова прскање против комарци, скопјани конечно ќе можат да здивнат после долгиот период на наезда од комарци.