Фудбалерите на Зенит на првенствениот натпревар со Ростов на почетокот на натпреварот на терен излегоа носејќи кучиња во рацете. Причината е хумана и навистина убава.

Имено, кучињата се наоѓаат во блиското прифатилиште и си ги бараат сопствениците. Присутните фанови имаа можност да ги погледнат и по своја желба и лична симпатија да си одберат кученце и да го посвојат, а на тој начин да им помогнат на кученцата да ја доживеат „топлината на домот“ “.

Голем гест многу поголем и поширок од самиот фудбал!

Видео: Twitter / izvesnijaksha