Њујорк е град ни на небо ни на земја, град на изолирана реалност со сопствена архитектура, уметност и историја, а благодарение на фотографот Humzi Dias сега имаме можност да го видиме од малку поинаква перспектива.

Низ неговиот објектив, зајдисонцето, ноќниот живот или прошетката во парк во градот кој никогаш не спие, се претвораат во вистинската урбана авантура.

Уживајте во величествените фотографии!

terminal.

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

grand central station as seen in the latest issue of ny magazine.

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

taxi, taxi.

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

42nd st.

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

stay alert new york..

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

so long, autumn..

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

west village.

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

Union sq park

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

dece park.

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

largest projects in the entire country.

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

Stuytown.

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on

Central Park

A post shared by Humza Deas (@humzadeas) on