Околу  сите шпекулации пласирани во јавноста за работењето на Дрисла и состојбите со животната средина, одговори на сите отворени прашања кои ја интересираа македонската јавност даде Горан Ангелов генрален директор на Дрисла, на трибината во Скопје каја ја организираше Младинскиот образовен форум во рамки на кампањата „Не игнорирај! Реагирај!“. Издвојуваме дел од одговорите.

Дрисла ниту складира опасен отпад ниту загадува – воздухот таму е многу поздрав и почист отколку во општина Аеродром.

Никој не би инвестирал 73 милиони евра со лошо правосудство – Управниот судски спор трае полни 7 години.

Профитот во Дрисла се реинвестира – досега реинвестирани 4 милиони евра во депонијата.

Апелирам Управниот Суд да го реши спорот за да Дрисла биде фабрика, а не депонија.

Целосните одговори може да се видат на следните линкови.