Ширум САД, освен во југозападните држави, оваа новогодишна ноќ ќе биде постудена од вообичаеното, пренесуваат тамошните медиуми кои наведуваат примери кои сигурно ќе натераат многу Американци, наместо да прослават на отворено, да се задоволат со одбележување на Новата година во удобноста на своите домови.

Според едно од тврдењата, во сојузната држава Масачусетс пронајдена била мртва ајкула на брегот на Заливот Кејп Код, а една од организациите кои се посветени на зачувување на популацијата на белата ајкула, наведува дека две мртви ајкули биле пронајдени и во средата, откако тие „најверојатно заскитале во плитките води поради шок предизвикан од ладното време“.

The weather outside is frightful, but the Atlantic White Shark Conservancy is always on call! Working with Massachusetts…

Публикувахте от Atlantic White Shark Conservancy в 27 декември 2017 г.